Utbildningar

Om kursen till Diplomerad massör

-Kan man verkligen bli diplomerad massör på fyra dagar, frågar du dig säkert?
-Nej, svarar vi! Däremot vet vi att du kan bli diplomerad massör om du har förkunskaper inom anatomi och fysiologi motsvarande minst 320 timmar, genomgår vår specialanpassade massageutbildning samt utför egen praktik och teoretiska självstudier under totalt ca 90 timmar.

Utbildningen är framtagen för dig som vill komplettera ditt nuvarande yrke inom vård och hälsa med massage. Efter genomförd och godkänd massageutbildning kan du arbeta med massagen professionellt i cirkulationsfrämjande och avslappnande syfte samt gå med i Skandinaviska Förbundet för Komplementär Medicin.
Utbildningen är på 88 timmar fördelat på totalt 23 lärarledda undervisningstimmar, samt 65 timmar självstudier (massageteori och praktik).
Minsta antal kursdeltagare: 16 st
Max antal kursdeltagare: 32st.
Större kurser kan förekomma och då med fler lärare.
Utbildningen till diplomerad massör är uppdelad i tre studieblock; den lärarledda intensivkursen, teoretiska självstudier och praktik i form av 20st massagebehandlingar. Utbildningen inleds med den lärarledda intensivkursen som är fördelad på fyra dagar, lördag – söndag mellan 09.00-16.00 samt måndag – tisdag 17.00–21.30. Du kan efter kursens slut arbeta självständigt med friskvårdande massage och har möjlighet att gå med i massageförbund där du kan teckna nödvändiga behandlingsförsäkringar.
Godkända förkunskaper.
100 % närvaro under den praktiska delen av utbildningen.
Godkända praktiska färdigheter efter sista kursdagen.
Godkända teoretiska kunskaper i form av en hemtentamen.
Godkänd praktik, 20 st helkroppsmassager ska genomföras efter utbildningens slut.
Efter avslutad och godkänd utbildning erhålls diplom och ett specificerat utbildningsbevis som bekräftar att du har genomgått Friskvårdsgruppens utbildning i svensk klassisk massage.
I kurspriset ingår den lärarledda utbildningen, massageboken i digital form, diplomeringen samt möjligheten att se alla massagegrepp som små filmer på vår hemsida.
På kursen används massagebänkar som Friskvårdgruppen tillhandahåller. Dessa bänkar, massagelotion och anatomiplanscher kan deltagarna köpa till förmånliga priser under massageutbildningen. För mer information om produkterna besök vår webbshop.

Studenter
Grundpris 2900 kr/person
Rabatt 10 st anmälda 100 kr/person
Rabatt 20 st anmälda 200 kr/person
Rabatt 30 st anmälda 300 kr/person

Det finns möjlighet att kostnadsfritt dela upp betalningen för kursavgiften över två månadsskiften. Kontakta kontoret om du vill göra det.

Yrkesverksamma
Grundpris 4500 kr/person, inklusive moms till privatperson och exklusive moms när ett företag betalar.

Kurstillfällen & Anmälan